Adatvédelmi Tájékoztató

GD Muscle Planet Kft. Webáruház

A GD Muscle Planet Kft (Székhely: 1196 Budapest, Nagysándor József u. 196/a.) (a továbbiakban Szolgáltató), gdmuscleplanet.hu domain néven elérhető honlapjainak célja a testépítő, testszépítő célközönség kiszolgálása, a testépítés, testszépítés iránt érdeklődő emberek kapcsolatteremtésének megkönnyítése és online felület biztosítása a tapasztalatok megosztására, egy online testépítő közösség kialakítása.

A Szolgáltató adatvédelmi irányelvei folyamatosan elérhetők a főoldalról.

Az adatok kezelésével összefüggésben Szolgáltató, mint adatkezelő ezúton tájékoztatja a Honlapot igénybe vevő felhasználókat a Honlapokon általa kezelt személyes adatokról, a személyes adatok kezelése körében követett elveiről és gyakorlatáról, a személyes adatok védelme érdekében tett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint az érintett Felhasználó jogai gyakorlásának módjáról és lehetőségeiről.

Szolgáltató a rögzített személyes adatokat bizalmasan, az adatvédelmi jogszabályokkal és nemzetközi ajánlásokkal összhangban, a jelen nyilatkozatnak megfelelően kezeli. Szolgáltató elkötelezett partnerei és felhasználói személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja a Honlap Felhasználóinak információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. A szolgáltató a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

Szolgáltató jogosult jelen adatkezelési tájékoztatót a Honlapot használók előzetes tájékoztatása mellett, egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések a honlapon történő közzétételt követő első használat alkalmával válnak hatályossá a felhasználóval szemben.

Amennyiben olyan kérdése lenne, mely jelen adatkezelési tájékoztató alapján nem egyértelmű, kérjük, írja meg az info@gdmuscleplanet.hu e-mail címre, kollégánk megválaszolja kérdését.

Felhasználó a Honlap használatával elfogadja az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárul az alábbiakban meghatározott adatkezelésekhez

1. Definíciók

Érintett/Felhasználó: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy - közvetlenül vagy közvetve - azonosítható természetes személy;

Személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;

Hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez;

Tiltakozás: az érintett, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;

Adatkezelő/Szolgáltató: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;

Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet, vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;

Adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;

Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is - adatok feldolgozását végzi;

Adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;

Nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;

Adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;

Adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;

Adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;

Harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval.

Adatvédelmi incidens: személyes adat jogellenes kezelése vagy feldolgozása, így különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés.

  1. Szolgáltató, mint adatkezelő adatai
  2. A szolgáltató neve: GD Muscle Planet Kft. (továbbiakban: Szolgáltató)
  3. A szolgáltató székhelye: 1196 Budapest, Nagysándor József u. 196/a.
  4. Képviselő/Webáruház vezető: Gál Döníz (A cég képviselője)
  5. Cégjegyzékszáma: 01-09-303744
  6. Adószáma: 26134723-2-43
  7. Hatósági nyilvántartási szám:
  8. Nyilvántartásban bejegyző hatóság neve: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
  9. A szolgáltató elérhetősége, az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címe: info@gdmuscleplanet.hu
  10. Telefonszáma: +36-30-591-9040
  11. A személyes adatok köre, az adatkezelés célja, jogcíme és időtartama

A Szolgáltató általi adatkezelésekre az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Info.tv.) 5. § (1) bekezdés a) pontja szerint a Felhasználó önkéntes hozzájárulása alapján, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény alapján kerül sor.

Szolgáltató a neki megadott személyes adatokat, azok valódiságát nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy, Felhasználó, szerződő felel. Bármely Felhasználó e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a Felhasználót terheli, aki az e-mail címet megadta.

2. Honlap látogatók technikai adatai, cookie

A szolgáltatások látogatása során a Szolgáltató rögzíti a honlapra látogató felhasználók IP címét, a látogatás (kezdő és befejező) időpontját és a megtekintett oldal címét, valamint a felhasználó böngészőjének és operációs rendszerének típusát - technikai okból, valamint a felhasználói szokásokra vonatkozó statisztikák készítése céljából. Ezen adatok naplózását a rendszer folyamatosan végzi, de nem kapcsolja össze más, a regisztráció során vagy a felhasználás során megadott adatokkal. Az így nyert adatokhoz csak a Szolgáltató fér hozzá. Az adatokat a szerver 4x24 óráig tárolja.

A szolgáltatások html kódja a szolgáltatótól független, külső szerverről érkező és külső szerverre mutató hivatkozásokat tartalmaz. Külső szerverek segítik a Honlap látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését és auditálását (Google Analytics). A mérési adatok kezeléséről az adatkezelők tudnak részletes felvilágosítást nyújtani a Felhasználó részére.

Elérhetőségük: www.google.com/analytics/

Cookie-k

A Szolgáltató, illetve a megjelölt külső szolgáltatók a testre szabott kiszolgálás érdekében a Felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyeznek el és olvasnak vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a Felhasználó aktuális látogatásai során elmentett adatait a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A Szolgáltató a testre szabott kiszolgálás érdekében a Felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. cookie-t helyez el. A cookie (süti) a látogató szokásainak rögzítésére alkalmas. A cookie-t a Felhasználó képes törölni saját számítógépéről, illetve beállíthatja böngészőjét, hogy a cookie-k alkalmazását tiltsa.

A legtöbb böngésző menüsorában található „Segítség” funkció, tájékoztatást nyújt arra vonatkozóan, hogy a Felhasználó saját böngészőjében

  • hogyan tudja letiltani a cookie-kat,
  • hogyan fogadhat el új cookie-kat,
  • hogyan adhat utasítást böngészőjének arra, hogy új cookie-t állítson be, vagy
  • hogyan kapcsoljon ki egyéb cookie-kat.

Amennyiben a Felhasználó nem szeretné, hogy a Google Analytics a fenti adatokat az ismertetett módon és céllal mérje, telepítse böngészőjébe az ezt blokkoló kiegészítőt.

A Szolgáltató a következő cookie-t használja:

  • Átmeneti cookie: a session cookie-k a Felhasználó látogatása után automatikusan törlődnek. Ezek a cookie-k arra szolgálnak, hogy a Szolgáltató Honlapja hatékonyabban és biztonságosabban tudjon működni, tehát elengedhetetlenek ahhoz, hogy a Honlap egyes funkciói vagy egyes alkalmazások megfelelően tudjanak működni.
  • Állandó cookie: állandó cookie-t is használ a Szolgáltató a jobb felhasználói élmény érdekében (pl. optimalizált navigáció nyújtása). Ezek a cookie-k hosszabb ideig kerülnek tárolásra a böngésző cookie file-jában. Ennek időtartama attól függ, hogy a Felhasználó az internetes böngészőjében milyen beállítást alkalmaz.
  • Jelszóval védett munkamenethez használt cookie.
  • Bevásárlókosárhoz szükséges cookie.
  • Biztonsági cookie.

A Honlap a következő olyan szolgáltatások kódjait használja, melyek cookie-kat helyez(het)nek el a látogató eszközén:

  • Facebook pixel kód, melynek segítségével a Honlap látogatóinak a Facebook-on a Szolgáltató hirdetéseket tud megjeleníteni.
  • Google Analytics, melynek segítségével a Szolgáltató a Honlap látogatottsági statisztikáit gyűjti.

Google Adwords cookie: Amikor valaki meglátogatja az oldalunkat, a látogató cookie-azonosítója hozzáadódik a remarketinglistához. A Google cookie-kat – például a NID és SID cookie-kat – használ a Google-termékekben, így például a Google Keresésben látható hirdetések testreszabásához. Az ilyen cookie-kat például arra használja, hogy megjegyezze az Ön legutóbbi kereséseit, az egyes hirdetők hirdetéseivel vagy a keresési eredményekkel való korábbi interakcióit, továbbá a hirdetők webhelyein tett látogatásait. Az AdWords konverziókövetés funkciója cookie-kat használ. A hirdetésből eredő értékesítések és egyéb konverziók követésére cookie-kat ment a felhasználó számítógépére, amikor az adott személy egy hirdetésre kattint. A cookie-k néhány gyakori alkalmazási módja: a hirdetések kiválasztása annak alapján, hogy mi a releváns az adott felhasználó esetén, a kampányok teljesítményéről szóló jelentések tökéletesítése, és a felhasználó által már megtekintett hirdetések megjelenítésének elkerülése.

Google Analytics cookie: A Google Analytics a Google elemző eszköze, amely abban segít a weboldalak és alkalmazások tulajdonosainak, hogy pontosabb képet kapjanak látogatóik tevékenységeiről. A szolgáltatás cookie-kat használhat, hogy információkat gyűjtsön és jelentést készítsen a weboldal használatára vonatkozó statisztikai adatokból anélkül, hogy egyénileg azonosítaná a látogatókat a Google számára. A Google Analytics által használt fő cookie a „__ga” cookie. A webhelyhasználati statisztikai adatokból készülő jelentések mellett a Google Analytics – az előbbiekben ismertetett néhány hirdetési cookie-val együtt – felhasználható arra is, hogy relevánsabb hirdetéseket jelenítsünk meg a Google-termékekben (például a Google Keresésben) és szerte az interneten.

A Szolgáltató által naplózott adatok kezelése, valamint a cookie által gyűjtött felhasználói szokásokról gyűjtött információkból nyert adatok kezelése kizárólag statisztikai célt szolgál.

Felhívjuk a figyelmedet, hogy hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén a hozzájárulásodat bármikor jogosult vagy visszavonni. A visszavonás nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét.

 Felhívjuk a figyelmedet, hogy bármikor jogosult vagy tiltakozni személyes adataidnak az Adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekén alapuló kezelése ellen.

3. Profilalkotás

Profilalkotásnak nevezik a természetes személyekre vonatkozó személyes jellemzők bármilyen automatizált személyes adatok kezelése keretében történő kiértékelését, különösen az érintett személyes preferenciáira vagy érdeklődési körökre, tartózkodási helyére vagy mozgására vonatkozó jellemzők elemzésére és előrejelzésére.

A profilalkotás segítségével a Szolgáltató célzott, személyre szabott ajánlatokat, üzeneteket tud küldeni neked a korábbi rendeléseid és online viselkedésed alapján.

A profilalkotáshoz szükséges adatok az alábbi tevékenységekkel juthatnak a Szolgáltatóhoz:

  • űrlapok kitöltése: név, e-mail cím, születési dátum, nem, cél (mi a célja a táplálék-kiegészítő termékek fogyasztásával? pl.: szálkásítás, diéta, tömegnövelés).
  • webshopos vásárlás: vásárlási adatok (mit, mikor, mennyiért, honnan, fizetési mód).
  • weboldalon való böngészés, viselkedés: oldalhasználat (a látogatott oldal termékoldal, kategória oldal, kosártartalom, keresés).

A vásárlási és a viselkedési adatok alapján az Emarsys eMarketing Systems AG mesterséges intelligenciával olyan adatokat állapít meg a felhasználóról, amelyeket felhasználva a Szolgáltató szegmenseket tud létrehozni, amelyek alapján perszonalizált kampányokat futtathat.

A kezelt személyes adatok: a) az érintettől gyűjtött: név, e-mail cím, város, irányítószám, születési dátum, telefonszám, nem, vásárlási adatok, IP cím (amelyről a regisztráció érkezett); b) nem az érintettől gyűjtött, származtatott adatok (predikció alapon, gépi tanuló algoritmus alapján): kedvenc termékek, kedvenc kategóriák, legutolsó webes látogatás ideje, időtartama; c) ezen felül vannak egyéb adatok, amikre a Szolgáltató szűrni tud és az alapján szegmenseket létrehozni: e-mailekkel kapcsolatos interakció (nyitás/kattintás/affinitás e-mail kategóriákra, milyen eszközről, melyik városból kattintott/nyitott), felhasználó vásárlási életciklusa, vásárlói státusz (költés alapján), átlagos költés.
Az adatkezelés célja: célzott, személyre szabott ajánlatok, üzenetek küldése.
Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása. Az adatfeldolgozó a profilalkotáshoz a marketing sütiket használja; így a profilalkotáshoz való hozzájárulás, illetve hozzá nem járulás a Cookie szabályzat elfogadása során a marketing sütik használatához való hozzájárulás megadásával vagy meg nem adásával fejezhető ki.
Az adatkezelés időtartama: az érintett hozzájárulásának visszavonásáig. Annak biztosítása érdekében, hogy a személyes adatok tárolása a szükséges időtartamra korlátozódjon, az adatkezelő a hozzájárulás visszavonása nélkül is törli a személyes adatokat azok megadásától számított 3 év elteltével.

  • a Szolgáltató illetékes munkatársai, adatfeldolgozóként a Facebook Ireland Ltd. (címe: 4 Grand Canal square, Grand Canal Harbour, D2 Dublin, Ireland; Facebook Ads), valamint a Google Inc. (címe: 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, California 94043, USA) (Google AdWords), akik, mint adatfeldolgozók, a hirdetést megjelenítik azon rlátogatók számára, akik jártak az oldalon, és a Facebook vagy Google felületén engedélyezték a személyre szabott hirdetések megjelenítését. Az USA-val az Európai Unió megfelelőségi határozattal rendelkezik.

 4. Remarketing

A remarketing lehetővé teszi, hogy a Szolgálató hirdetéseket jelenítsen meg olyan személyeknek, akik korábban már meglátogatták a honlapját, illetve megadták az e-mail címüket.

A kezelt személyes adatok: e-mail cím, vásárlási adatok.
Az adatkezelés célja: hirdetések megjelenítése korábbi felhasználók számára a Facebook-on, valamint a Google-on.
Az adatkezelés jogalapja: a Szolgáltató jogos érdeke (közvetlen üzletszerzés). A felhasználó e-mail címe a hírlevélre feliratkozás során, a feliratkozó hozzájárulása alapján kerül a Szolgáltatóhoz. Vagyis az Adatkezelő az adatgyűjtés céljától (hírlevél küldés) eltérő célból (remarketing) is kezeli a megadott e-mail címet.
Az adatkezelés időtartama: az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok remarketing célból történő kezelése ellen. Amennyiben a felhasználó a hírlevélküldéshez adott hozzájárulását visszavonja (amire bármikor jogosult), úgy adatainak remarketing célú kezelése is megszűnik. Annak biztosítása érdekében, hogy a személyes adatok tárolása a szükséges időtartamra korlátozódjon, az adatkezelő tiltakozás, hozzájárulás visszavonás benyújtása nélkül is törli a személyes adatokat az utolsó hírlevél megnyitástól számított 2 év elteltével.
Címzettek: a Szolgáltató illetékes munkatársai, adatfeldolgozóként a Facebook Ireland Ltd. (címe: 4 Grand Canal square, Grand Canal Harbour, D2 Dublin, Ireland; Facebook Ads), valamint a Google Inc. (címe: 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, California 94043, USA) (Google AdWords), akik, mint adatfeldolgozók, a hirdetést megjelenítik regisztrált felhasználóik számára, akik a Facebook vagy Google felületén engedélyezték a személyre szabott hirdetések megjelenítését. Az USA-val az Európai Unió megfelelőségi határozattal rendelkezik.

 

5. Shop regisztráció

A regisztráció során a következő adatokat szükséges megadni a Szolgáltató részére (a *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező):

A „Fiók adatok” menüpont alatt

  • Vezetéknév, Keresztnév, Email, Telefon, Jelszó, Jelszó-ellenőrzés

A „Számlázási adatok” menüpont alatt

  • Ország, Város, Irányítószám, Utca, Házszám, Emelet, Ajtó, Cégnév, Adószám

Ezeket az adatokat a Felhasználó és megrendelések azonosítása, megrendelések házhozszállítása céljából kezeli a Szolgáltató, csak annyit amennyi a szükséges a a tevékenység lebonyolotíásához. Az e-mail ezen felül szükséges a megrendelések visszaigazolására és egyéb kapcsolattartásra is. Meg lehet adni ezeken felül külön a számlázási cím adatokat is. Az adatok a kiszállításhoz és számlázáshoz, valamint a kapcsolattartáshoz szükségesek.

A megadott személyes adatok megváltoztathatók a Saját adatok oldalon.

Az adatokat kérelemre, illetve egy év inaktivitás után törli a szolgáltató a rendszeréből. A személyes adatok törlésre kerülnek a regisztrált felhasználó törlés iránti kérelme esetén, legkésőbb a kérelem elintézésére fennálló határidő végén.

Fenti rendelkezések nem érintik a jogszabályban (pl. számviteli jogszabályokban) meghatározott megőrzési kötelezettségek teljesítését, valamint a Honlapon történő regisztráció során vagy egyéb módon adott további hozzájárulások alapján történő adatkezeléseket.

A megadott adatok törlését az info@gdmuscleplanet.hu vagy a gdmuscleplanet@gmail.com kapcsolati lehetőségeken kérheti a Felhasználó. Kérelem esetén az adatok törlésére a kérelem beérkezését követő 5 munkanapon belül sor kerül.

Webshop regisztráció Facebook, illetve Google account használatával

A kezelt személyes adatok: Facebook account-tal való bejelentkezés esetén az Adatkezelő felhasználja, illetve felhasználhatja a vásárló Facebook-on használt e-mail címét és a Facebook által meghatározott mindenkori nyilvános adatait (pl.: név, nem, ország, profilkép). Google account-tal való bejelentkezés esetén az Adatkezelő felhasználja a vásárló Google-n használt nevét, e-mail címét, profilképét, URL címét.
Az adatkezelés célja: a webáruházban történő vásárlás során a vásárlók nyilvántartása, egymástól való megkülönböztetése.
Az adatkezelés jogalapja: webáruházban történő vásárlás esetén a szerződés kötésének előfeltétele. Személyes adatok rendelkezésre állása nélkül a webáruházban történő vásárlás nem kezdeményezhető.
Az adatkezelés időtartama: 1 év inaktivitás után az Adatkezelő törli adatbázisából a személyes adatokat. A személyes adatok törlésre kerülnek a regisztrált felhasználó törlés iránti kérelme esetén, legkésőbb a kérelem elintézésére fennálló határidő végén.
Címzettek: a Szolgáltató illetékes munkatársai.

6. Hírlevél

Hírlevélre történő feliratkozás során az informatikai rendszer eltárolja a hozzájárulással kapcsolatos informatikai adatokat a későbbi bizonyíthatóság érdekében.

Kezelt adatok: Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama: Az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.

Az adatkezelés jogalapja: Az Ön önkéntes hozzájárulása, ami a hírlevélre történő feliratkozással ad meg az Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]. A személyre szabott reklámok küldésével és megjelenítésével kapcsolatos adatkezelés

Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég elérhetősége: 

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a hírlevelek kiküldésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és e-mail címét a hírlevélküdéshez szükséges mértékben kezeli, az érintett kérésére azt haladéktalanul törli.

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT HÍRLEVÉLKÜLDÉSRŐL

A weboldalon valamint az Adatkezelő által megalkotott egyéb, erre rendszeresített online és offline felületen lehetőséged van feliratkozni az Adatkezelő személyre szabott hírlevél szolgáltatására, amennyiben elmúltál 18 éves. A feliratkozáshoz önkéntesen és kifejezetten hozzá kell járulnod ahhoz, hogy az adatkezelő hírlevelet küldjön részedre. Az Adatkezelő csak az itt meghatározott személyes adataidat használja fel hírlevélküldés céljából.

Adatkezelő: GD Muscle Planet Kft. (székhely: 1196 Budapest, Nagysándor József u. 196/a., Cégjegyzékszám: Adószám:, Elérhetőségek: Levelezési cím: 1196 Budapest, Nagysándor József u. 196/a., E-mail cím: info@gdmuscleplanet.hu, Telefonszám: +36-30-591-9040)

Kezelt adatok köre:

  1. Kötelezően megadandó adatok: név, email cím
  2. Az Adatkezelő által minden esetben kezelt adatok: feliratkozás dátuma, feliratkozás IP címe, feliratkozás megerősítésének időpontja, megerősítés IP címe, hírlevél megnyitások, hírlevelekben található linkekre történő kattintás,
  3. A jobb felhasználói élményért, a személyesebb tartalmú hírlevelekért önkéntesen megadható adatok: születési dátumod, nemed és a forgalmazott termékeinken keresztül elérni kívánt célod, céljaid. A jobb felhasználói élményért, a személyesebb tartalmú hírlevelekért származtatott adatok: a weboldal adatvédelmének elfogadásával, sütik bekapcsolásával megszerzett adatok. Amennyiben nem adod meg nemedet a rendszer az általad közölt keresztneved alapján megpróbálja kitalálni azt.

A hírlevélre feliratkozás során figyelj arra, hogy csak saját személyes adatot vagy jogosult megadni. Az Adatkezelő a valótlan, jogosulatlanul vagy tévesen megadott adatok kezeléséből eredő károkért nem vállal felelősséget.

Adatkezelés célja és a személyre szabás:

Az Adatkezelő a személyes adataidat személyre szabott hírlevél küldése érdekében kezeli. Így az Adatkezelő ajánlatokról, szolgáltatásokról, akciókról, promóciókról, nyereményjátékokról valamint egyéb hasznos tartalmakról, termékismertetőkről, programokról reklámüzenet formájában küld értesítést. Annak érdekében, hogy a számodra legérdekesebb tartalmakat, a hozzád legjobban illő ajánlatokat küldjünk és így a lehető legkevesebb feleslegesnek ítélt tartalommal zavarjunk törekszünk hírleveleink személyre szabására. Ezért a kötelezően vagy fakultatívan megadott személyes adataid valamint – amennyiben a webshop regisztráció során ehhez hozzájárultál – a webshop látogatása során használt adataid fakultatív megadásával a számodra legoptimálisabb hírleveleket állítjuk össze. Így, amennyiben ezen adatokat a személyre szabott hírlevélküldés érdekében önként megadtad, egyedi akciókat, ajánlatokat küldünk nemed, korod, céljaid korábban vásárolt termékeid vagy egyéb preferenciáid alapján. A vonatkozó adatkezelés jelentősége és annak következménye egy személyre szabott, érdekes hírlevél, mely a legmélyebb tájékoztatást kívánja adni számodra az akcióinkról, termékeinkről, javaslatainkról.

Adatkezelés időtartama: Adatkezelő a fenti személyes adataidat az adatkezelés céljának fennállása alatt kezeli. Amennyiben visszavonod a személyes adatok kezeléséhez adott hozzájárulásodat, az Adatkezelő haladéktalanul és véglegesen megszünteti adataid kezelését.

Arra az esetre, ha elfeledkeznél a leiratkozásról az Adatkezelő egy biztonsági határidőt is használ adataid védelme érdekében: az utolsó hírlevél megnyitástól számított 2 év elteltével véglegesen törli a hírlevél küldés érdekében kezelt személyes adataidat.

Adatfeldolgozók: Az Adatkezelő szolgáltatásokat vesz igénybe a hírlevélrendszer professzionális működtetéséhez.

1.Hírlevélküldő rendszer:

A honlapon történő hírlevél feliratkozás esetén az alábbi adatokat rögzítik: név, e-mail cím, feliratkozás dátuma, feliratkozás IP címe, feliratkozás megerősítésének időpontja, megerősítés IP címe, hírlevél megnyitások, hírlevelekben található linkekre történő kattintás, vásárlások mértéke és értéke.

Az adatfeldolgozó adatai: Ecsedy Sándor ev. (székhelye:, Adószám:)

  1. Az Adatkezelő szervereit megbízott cég üzemelteti és felmerülő probléma esetén karbantartja.

Az Adatkezelő szerverszolgáltatást vesz igénybe, melyeket a cég üzemelteti és felmerülő probléma esetén tartja karban.

A szerver üzemeltető adatai: Opi-Soft Kft. (2119 Pécel Szondi utca74., Adószám: 12951161-2-13)

Adattovábbítás: Adatkezelő a hírlevélre feliratkozók email címét továbbítja a Google, valamint a Facebook felé hirdetési célból. Adattovábbítás az EU-n kívül kizárólag Kanadába és az USA-ba történik, melyek olyan tagállamok, amelyekkel az Európai Unió megfelelőségi határozattal rendelkezik. Az Adatkezelő nemzetközi szervezet számára nem továbbít semmilyen adatot.

Adatkezelés jogalapja: Hírlevélre történő feliratkozás során hozzájárulsz, hogy az Adatkezelő a személyes adataidat a jelen Tájékoztatóban írtak szerint kezelje. A személyes adatok kezelése a jelen tájékoztatás ismeretében adott önkéntes és kifejezett hozzájárulásodon alapul. Hozzájárulásodat bármikor jogosult vagy visszavonni, azonban a visszavonást megelőző adatkezelés jogszerűségét az nem érinti.

Adatkezelés jogszerűsége: Adatkezelő az adatkezelés jogszerűségének alátámasztásáról nyilvántartást vezet, melyben rögzíti az adatkezelés során használt email címekhez tartozó kifejezett és önkéntes hozzájárulásának megtételének időpontját, felületét, IP címét. Adatkezelő a nyilvántartásból az inkatív email címeket és az azokhoz tartozó adatokat az utolsó hírlevél megnyitásától számított 2 év elteltével törli.

Tájékoztatás adatkezelésről: Jogosult vagy tájékoztatást kérni személyes adataidról a feltüntetett kapcsolattartási módok bármelyikén. Ilyen igény bejelentése esetén Adatkezelő tájékoztat a rólad kezelt személyes adatokról. Jogosult vagy továbbá arra is, hogy a kezelt adatok kijavítását kérd, valamint arra, hogy a rólad hírlevélküldéssel kapcsolatban kezelt személyes adataidat hordozható formában elkérd az Adatkezelőtől.

Adatkezelés megszüntetése: A hírlevelekről a levelek alján található „Leiratkozás” hivatkozásra kattintva tudsz leiratkozni a hírlevélről.

Emellett írásban az Adatkezelő fent megjelölt kapcsolattartási email címén, vagy postai úton valamint a megadott telefonszámon jegyzőkönyvben rögzített bejelentéssel kérheted az adatkezelés megszüntetését, vagy tiltakozhatsz a személyes adataid kezelése ellen. Ebben az esetben Adatkezelő minden ésszerű lépést megtesz annak érdekében, hogy a további adatfeldolgozókat tájékoztassa az adatkezelés megszűntetésére irányuló kérésedről.

Felügyeleti szerv:

Amennyiben nem vagy elégedett adatkezelésünkkel, az alábbi hatóságnál élhetsz panasszal:
Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: 06.1.391.1400
Fax: 06.1.391.1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Honlap: http://www.naih.hu

Adatkezelő elérhetőségei:

Amennyiben kérdésed vagy észrevételed van a GD Muscle Planet hírlevél küldésével kapcsolatban, kérjük, fordulj vevőszolgálatunkhoz, ahol munkatársaink készséggel segítenek:

E-mail: info@gdmuscleplanet.hu, Telefon: +36-30-591-9040 (hétfő-péntek: 9-18 óráig), Levelezési cím: 1196 Budapest, Nagysándor József u. 196/a.

Az adatkezelésünkről részletesebb információkat a www.gdmuscleplanet.hu oldal ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ aloldalán találsz.

Hatályos: 2018. november 01. napjától

 

7. Fórum

A fórumon csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást. A regisztrációhoz kötelezően meg kell adni a kívánt nevet és jelszót, valamint az e-mail címet.

Ezek az adatok az egyes felhasználók azonosítására és más felhasználóktól való megkülönböztetés céljából szükségesek. Az e-mail a kapcsolattartást is szolgálja.

Lehetőség van megadni egy publikus e-mail címet, születési dátumot, képet feltölteni, egyéni szöveges aláírást készíteni, saját weblap címet, foglalkozást, hobbit, lakóhelyet, elérhetőségi adatokat (ICQ szám), valamint edzésre vonatkozó adatokat (gyúrási hajlandóság, bicepsz méret, fekvenyomás súlya, kedvenc gyakorlat, stb.) megadni. Az itt megadott adatok más regisztrált felhasználók felé való nyilvánosságra hozatala választható. Az adatok a felhasználók közötti kapcsolatfelvételt, ismerkedést segítik.

A fórum használata során a jelen tájékoztató 3.6 pontjában írtak is alkalmazandók.

A megadott személyes adatokat a „Saját adataim” profil menüben lehet módosítani.

A megadott adatok törlését az info@gdmuscleplanet.hu e-mailcímen lehet kérni. Az adatokat kérelemre, illetve négy év inaktivitás után törli a Szolgáltató rendszeréből.

8. Kapcsolat

Amennyiben szolgáltatásaink igénybevétele során kérdése, problémája van, az 2. pontban közölt kapcsolati elérhetőségeken éri el a Szolgáltatót.

A Szolgáltató a beérkezett leveleket, a küldő nevével és e-mail címével, valamint más, önként megadott személyes adatával együtt, az ügy elintézésétől számított legfeljebb 90 nap elteltével törli.

9. Tartalom és információ megosztás

Szolgáltató a Felhasználók által megadott és a szolgáltató által csak tárolt tartalomért nem felel. Különösen igaz ez a személyes adatokat (pl. arcképmás, hang) is tartalmazó dokumentumok nyilvánosságra hozatalára, vagy azokkal kapcsolatos más adatkezelési műveletekre, mely adatkezelésekhez a Felhasználó előzetes hozzájárulása szükséges.

A hozzájárulás beszerzése a Felhasználók feladata, aki felelős a hozzáférhetővé tett tartalomért. A Szolgáltató kizár minden felelősséget a szolgáltatása igénybevétele során a Felhasználók által elhelyezett tartalom jogszerűségéért (pl. fénykép), valóságnak való megfeleléséért (pl. apróhirdetés).

Amennyiben valamely felhasználó profilját törli, vagy törlésre kerül, hozzáférhetővé tett tartalma is törlésre kerül.

10. Adatfeldolgozás

Az adatokat elsődlegesen Szolgáltató illetve Szolgáltató belső munkatársai jogosultak megismerni, azonban azokat nem teszik közzé, harmadik személy(ek) részére nem adják át.

Szolgáltató adatfeldolgozót (pl.: rendszerüzemeltető, könyvelő) vehet igénybe.

Megrendelés esetén: a megadott név, cím, szállítási cím és telefonszám adatokat, a megrendelés adataival együtt a Szolgáltató a következő adatkezelők felé továbbítja:

  • GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. (2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2.) 
    A kiszállítás teljesítése céljából, amennyiben a futárszolgálat igénybe vételét kéri a felhasználó;
  • M & K Bt. ( 1147 Budapest, Gervay utca 97/b.)
    A könyvelési feladatok elvégzése céljából;
  • OPI-SOFT Kft. 2119 Pécel Szondi utca 74. 
    Adatrögzítés céljából kezeli az adatokat, tárhely szolgáltató

Szolgáltató a Facebook részére a Honlap látogatásával összefüggő események adatait (kattintások; oldalletöltések; vásárlás időpontja, vásárolt tételek és áraik), valamint a Felhasználó elektronikus levelezési címét továbbítja. Ezek az adatok a Honlap szolgáltatásainak javításában, statisztikai adatok elkészítésében, valamint a Szolgáltató marketing-kampányainak személyre szabásában játszanak szerepet.

Számlázással kapcsolatos adatfeldolgozás:

Az adatfeldolgozó megnevezése: Billingo (Octonull Kft)
Az adatfeldolgozó székhelye: 1085 Budapest, József körút 74. I. em. 6.
Az adatfeldolgozó email címe: hello@billingo.hu
Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a számviteli bizonylatok nyilvántartásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és címét a számviteli nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének megfelelő időtartamban kezeli, ezt követően törli.

Az online fizetéssel kapcsolatos adatfeldolgozás:

Az adatfeldolgozó megnevezése: Barion Payment Zrt.
Az adatfeldolgozó székhelye: 
1117 Budapest Infopark sétány 1.
Az adatfeldolgozó telefonszáma:
 +36 1 464 70 99
Az adatfeldolgozó e-mail címe:
 hello@barion.com
Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik az Online fizetés végrehajtásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett számlázási nevét nevét és címét, a rendelés számát és időpontját a polgári jogi elévülési időn belül kezeli.

11. Adattovábbítás:

www.arukereso.hu (Online Comparison Shopping Kft. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72., Adószám: 24868291-2-42, Cégjegyzékszám: 01-09-186759) Megbízható bolt programjának működése érdekében az itt történő vásárlások után a vásárló e-mailcíme, illetve az általa megvásárolt termék megnevezése az arukereso.hu részére továbbításra kerül. 
Az adattovábbítás célja: vásárlói visszajelzés igénylése és megjelenítése. Az így továbbított személyes adatokat az Online Comparison Shopping Kft. a www.arukereso.hu Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatának megfelelően kezeli. Az e körben továbbított adatok adatkezelőjének az Online Comparison Shopping KFT minősül.

A személyes adatok tárolásának módja, az adatkezelés biztonsága

A Szolgáltató a honlappal kapcsolatos személyes adatkezeléseket elsősorban székhelyén végzi.

A Szolgáltató olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

A Szolgáltató informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás, kémkedés, szabotázs, vandalizmus, tűz és árvíz, továbbá a számítógépvírusok, a számítógépes betörések és a szolgálatmegtagadásra vezető támadások ellen. Szolgáltató a biztonságról szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokkal gondoskodik.

Az interneten továbbított elektronikus üzenetek, protokolltól (e-mail, web, ftp, stb.) függetlenül sérülékenyek az olyan hálózati fenyegetésekkel szemben, amelyek tisztességtelen tevékenységre, szerződés vitatására, vagy az információ felfedésére, módosítására vezetnek. Az ilyen fenyegetésektől megvédendő a Szolgáltató megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést. A rendszereket megfigyeli annak érdekében, hogy minden biztonsági eltérést rögzíthessen, és bizonyítékkal szolgálhasson minden biztonsági esemény esetében. A rendszermegfigyelés ezen kívül lehetővé teszi az alkalmazott óvintézkedések hatékonyságának ellenőrzését is.

12. Felhasználók jogai, jogorvoslati lehetőségei

Tájékoztatáshoz való jog

A Felhasználó bármikor jogosult tájékoztatást kérni az info@gdmuscleplanet.hu email címen vagy postai úton a Szolgáltató által kezelt, a Felhasználóra vonatkozó személyes adatokról.

Szolgáltató Felhasználó kérésére tájékoztatást ad a rá vonatkozó, általa kezelt adatokról, az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá – a Felhasználó személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. Szolgáltató a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást.

A Felhasználó bármely, az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, illetve észrevétellel a Szolgáltató munkatársához fordulhat az alább megjelölt elérhetőségeken keresztül.

Felhasználó kérheti adatainak törlését, helyesbítését, zárolását

Szolgáltató - ha belső adatvédelmi felelőssel rendelkezik, a belső adatvédelmi felelős útján - az adatvédelmi incidenssel kapcsolatos intézkedések ellenőrzése, valamint a Felhasználó tájékoztatása céljából nyilvántartást vezet, amely tartalmazza a Felhasználó személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat. Felhasználó kérheti adatainak törlését, helyesbítését, zárolását

A Felhasználó bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy azok törlését kérni az alább megjelölt elérhetőségek valamelyikén. Szolgáltató a kérelem beérkezésétől számított 5 munkanapon belül törli az adatokat, ez esetben azok nem lesznek újra helyreállíthatók. A törlés nem vonatkozik a jogszabály (pl. számviteli szabályozás) alapján szükséges adatkezelésekre, azokat Szolgáltató a szükséges időtartamig megőrzi.

A Felhasználó kérheti továbbá, adatainak zárolását. A Szolgáltató zárolja a személyes adatot, ha a Felhasználó ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené a Felhasználó jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

A helyesbítésről, a zárolásról és a törlésről a Felhasználó, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel a Felhasználó jogos érdekét nem sérti.

Ha a Szolgáltató a Felhasználó helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait.

Felhasználó tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen

A Felhasználó tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen. Szolgáltató a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

A Felhasználó a jogait a 2. pontban feltüntetett elérhetőségeken gyakorolhatja.

A Felhasználó az Info.tv., valamint a Polgári Törvénykönyv (2013 évi V. törvény) alapján

  1. Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; www.naih.hu ) fordulhat vagy
  2. Bíróság előtt érvényesítheti jogait.

Amennyiben a Felhasználó a szolgáltatás igénybevételéhez harmadik fél adatait adta meg vagy a Honlap használata során bármilyen módon kárt okozott, a Szolgáltató jogosult a Felhasználóval szembeni kártérítés érvényesítésére. A Szolgáltató ilyen esetben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

13. Egyéb adatkezelések

Tájékoztatjuk a felhasználókat, hogy a bíróság, az ügyész és a nyomozó hatóság tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkeresheti a Szolgáltatót (a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény 71. §). A Szolgáltató a hatóságok részére - amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte - személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen Adatkezelési Tájékoztatót a Felhasználók előzetes értesítése mellett – Honlap felületén történő értesítés - egyoldalúan módosítsa. A módosítás hatályba lépését követően a Felhasználó a Honlap használatával ráutaló magatartással elfogadja a módosított Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.

Jelen Adatkezelési Tájékoztató 2018.05.25. napjától érvényes.

GD Muscle Planet Kft.