Követve az egyszerű és könnyen elkészíthető ételek vonalát, most is egy isteni fogást főztünk ki, visszatérve a jó öreg csirkéhez. Na de, hogy ne legyen olyan snassz a szituáció csavartunk a dolgon egyet, és szeletek helyett ledaráltuk ezután jól megtermett kaliforniai paprikákba töltöttük bele. Ez az étel szintén kiválóan helyt áll egy tiszta, rendezett étrendben, ráadásul köretet sem igényel pluszban. Egy igazi ízletes fehérjebomba! Amennyiben változatosságot szeretnél belevinni étrendedbe, úgy bátran ajánljuk Neked ezt a szuper fogást!

HOZZÁVALÓK:
(2 főre)

  • 40 dkg darált csirkemell
  • 2 db nagyobb kaliforniai paprika
  • 1 csomag szeletelt szarvasi mozzarella sajt
  • só, bors, friss oregánó és bazsalikom

 ELKÉSZÍTÉS:

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd friss bazsalikomot és oregánót felaprítva hozzáadjuk, összekeverjük, hogy egységesen keveredjen el a húsban. Előmelegített serpenyőben a húst kicsit megpirítjuk (kis oliva olaj hozzáadásával), majd hagyjuk állni. Míg a hús pihen, addig a paprikát meg skalpoljuk, a csumát, magokat eltávolítjuk. Ezután kibéleljük a paprikákat mozzarella szeletekkel és megtöltjük a lepirított hússal. A kalapkáit félre rakjuk, majd a jól kitömött paprikákat tepsibe rakjuk és sütőben kb. 35 percig sütjük, majd mikor már kicsit „megereszkednek” rárakunk 2-2 mozzarrella szeletet a tetejére és addig sütjük, még éppen rá nem olvad.

Tálalásnál jól mutat, ha a levágott kalapkákat vissza tesszük a megsült paprikák tetejére!

TIPP: A kész paprikáknak az alját, célszerű kiszúrni pár helyen tálalás előtt, hogy a felesleges szaft ki folyjon belőle. Ízlés szerint ízesíthetjük még különböző hozzávalókkal is, mint pl. lilahagyma, gomba, stb.

1 ADAG:

  • KALÓRIA: 384
  • FEHÉRJE: 57 g
  • ZSÍR: 14,2 g
  • SZÉNHIDRÁT: 3 g