Egy sajtos szószos tésztaféle is lehet egészséges, ezért elkészítettünk egy derék barátabb verziót, amivel a koplalást a jóllakottság érzetére cserélheted, úgy hogy nem megy a formád rovására.

Mint már említettük a megfelelő feltétekkel egy pizzát igazi tápanyagbombává varázsolhatsz! A mi választásunk a paradicsomos pestos pizzára esett, amit kellő mennyiségben felturbóztunk csirkemell sonkával, mozzarellával és gombával.

Alapját, a tésztát előre elkészített pizzatészta adja, ami eredeti extra szűz olívaolajjal készült, nem tartalmaz színezéket, ízfokozót, keményített zsírokat és tartósítószert.

HOZZÁVALÓK:
(2-3 főre)

½ csésze mandula

2 gerezd fokhagyma, reszelve

½ tk. tengeri só

3 ek. extra szűz olívaolaj

2 ek. frissen facsart citromlé

400 g előkészített pizzaalap

6 szelet minőségi csirkemell sonka szaggatva

1 paradicsom szeletelve

1-2 csomag mini mozzarella

3-4 ek. sűrített paradicsom

2 fej friss gomba

 ELKÉSZÍTÉS:

Pesto szósz:

1. Tedd a mandulát, fokhagymát és a sót egy aprítóba vagy botmixerrel aprítsd addig, amíg a hozzávalók egy friss őrleménnyé nem válnak.

2. Folyamatos pürésítés közben fokozatosan keverd hozzá az olívaolajat, amíg lággyá nem válik a textúrája – kb. 1 perc alatt. A mixerrel keverd bele a citromlevet és a fűszereket.

Pizza:

1. Melegítsd fel a sütőt 200 fokra.

2. Tedd a pizzaalapot egy nagy sütőlapra, ecseteld be olívaolajjal és szórd meg tengeri sóval.

3. Kend szét a tésztán a sűrített paradicsomot, majd a pesto szószt is terítsd szét rajta. Ted rá a sonkát, paradicsomot, gombát és a mozzarellát.

4. Tedd a sütőbe a középső sínre és süsd 15-20 percig.

Tápérték adat adagonként:

KALÓRIA: 385
FEHÉRJE: 10g
SZÉNHIDRÁT: 63g
ZSÍR: 10g