Egy könnyen elkészíthető és rendkívül ízletes főétellel folytatjuk gastro rovatunkat!

Ez pedig nem más, mint az Olaszos mignon bélszín! Igaz mostanság a tömegelés időszakában járunk és talán megengedettebbek a teltebb, picit zsírosabb ételek is, de Mi úgy gondoljuk, hogy a tiszta étrend illetve a tiszta étkezés ilyenkor is fontos! Most egy kicsit hanyagoltuk a jól bevált csirkét, és a marhát vettük célba, azon belül is a „csodálatos” bélszínt. Ugye nem kell ecsetelni, hogy a marha egyik legjobb részéről beszélünk, valaki jobban, valaki kevésbé szereti átsütni, Mi most itt picikét jobban átsütöttük, de ettől függetlenül mind a két verziót imádjuk. A sovány bélszín amellett, hogy rendkívül finom, jól elkészítve tökéletesen beleillik egy tiszta étrendbe.

Lássunk is hozzá!

HOZZÁVALÓK:
(2 főre)

  • 2 (180g) sovány bélszín szelet
  • 1/2 hagyma vékonyra szeletelve (Mi lilahagymát használtunk)
  • 2 szelet sárga kalifornia paprika
  • 2 szelet zöld vagy piros kalifornia paprika
  • 3 bébi portobello gomba szeletelve
  • 2 lukullusz paradicsom felszeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál felaprított friss bazsalikom (szárított is jó)
  • 2 friss babérlevél
  • 2 evőkanál extra szűz oliva olaj
  • Tengeri só és fekete bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Melegitsd elő a sütőt 175 fokra.
  2. Tedd a szeleteket egy tepsibe. Egy tálban keverd össze a maradék összetevőt, majd öntsd a marhahúsra. Fedd le alufóliával.
  3. Süsd 20-35 percig attól függően, hogy mennyire szereted átsütve a marhát. 
  • KALÓRIA: 622
  • FEHÉRJE:  57g
  • SZÉNHIDRÁT  32g
  • ZSÍR: 31g

TIPP: Amennyiben extra köretet szeretnénk hozzá, úgy az édesbugonya tökéletes választás sütőben sütve. Elkészítése nem igényel exra munkát, csak megmossuk és egészben beletesszük egy tepsibe, majd addig sütjük, amíg könnyedén át nem szalad rajta a villa. 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!