Mindenki, köztük Mi is tűkön ülve vártuk az idei Olympiát és azt, hogy kik fognak versenyezni. Tavaly Shawn Rhoden történelmet írt, és legyőzte a 7x Mr. Olympia bajnok Phil Heath-et, és már csak ezért is vártuk nagyon az idei évet, hogy vajon Rhoden és Phil mit fog gurítani. Időközben Phil bejelentette nem indul az idei versenyen, és Rhoden is távol maradt az Olympiától.

Rhoden és Phil távozásával tudtuk, hogy az élmezőny alakulása is izgalmas lesz, és mindenképpen új bajnokot fogunk itt is avatni, ahogyan a 212-es divízióban is. A top versenyzők közül, akik maradtak ebben az évben mindenki (köztük mi is) Brandon Curry-t hozták ki győztesnek, ugyanis ő volt az a top kategóriás srácok közül, aki a fizikumát az eddigiekhez képest (2019 Arnold Classic) még tökéletesebbre tudta csiszolni. Persze sokaknál szintén esélyesnek számított még Roelly Winklaar, Dexter Jackson, William Bonac, és miután Hadi Choopan az Olympia előtt nem sokkal bejelentette, hogy a 212 helyett az Openben fog indulni, nos, még izgalmasabb versengésre számíthattunk.

Mr. Olympia jóslataink az első 2 helyre vonatkozóan majdnem bejöttek, ugyanis Mi bíztunk Rhoden indulásában, de ugye nem így tett, így picikét másképp alakult a sorrend, illetve Hadi Choopan-t is a 6. 7. helyre jósoltuk ebben a mezőnyben, viszont ennek ellenére óriásit ment és a 3. helyen végzett.

A top kategóriás versenyzők közül idén Roelly-nak sem jött össze az áttörés és a tavalyi 3. helyéről visszacsúszott az 5. re (be kéne látnia, hogy azt a hatalmas tömeget nehéz kondicionáltan tartani, de ettől függetlenül top kategóriás testépítő és gratulálunk neki), és Cedric McMillan sem szerepelt éppen jól, aki egy speciális invitációnak köszönhetően indulhatott az idei Olympián.

Hatalmasat ment még Dexter Jackson is, és abszolút nem gondoltuk volna a pengéről, hogy közel az 50-hez a 4. helyen tud zárni. Le a kalappal előtte!

Mint ahogyan azt észrevehettük, ez az év is tartogatott meglepetéseket, viszont az idei első helyezett, az új bajnok személye már annyira nem érhetett minket váratlanul, ugyanis mint már említést tettük rá, Brandon Curry hatalmasat ment az elmúlt 2 évben és most megérdemelten ülhet a dobogó legfelső fokán. Tehát köszöntsük az új bajnokot az idei év Mr. Olympia győztesét Brandon Curry-t. Remek formát hozott, egyedül talán a középszekcióján lenne mit még csiszolnia, de így is egy 10 pontos erős, száraz fizikumot láthattunk tőle.

William Bonac is szédületesen nézett ki, és teljesen megérdemelten tudhatja magáénak a 2. helyet és voltak pillanatok, amikor azt hittünk, hogy rezeg a léc Curry-nél.

Íme a hivatalos 2019-es Mr. Olympia Open kategóriás eredmények:

1. Brandon Curry, $400,000

2. William Bonac, $150,000

3. Hadi Choopan, $100,000

4. Dexter Jackson, $45,000

5. Roelly Winklaar, $40,000

A közönség bajnoka pedig az iráni Hadi Choopan lett!

Top 5 pózrutin:

1. Brandon Curry 


2. William Bonac


3. Hadi Choopan


4. Dexter Jackson


5. Roelly Winklaar