Mint ahogyan lenni szokott, lezajlott a 212-es kategória versenye, és megszületett az új bajnok is, méghozzá Kamal Elgargni, ahogyan megtippeltük! Embertelen formát hozott és teljesen megérdemelten tudhatja magáénak a címet, kondicionáltság 110%, gyomor sehol, ráadásul, ami Nálunk és sokaknál nagyon fontos tényező, a szimmetria/tömeg arány nagyon ott volt a szeren nála. Szerintünk javított a bicepszein és a 2018-as Arnold Classic győzelméhez képest és szintén a tavalyi Mr. O 212-es szerepléséhez képest (3 hely.) még fel tudod magári aggatni némi minőségi tömeget is.

Az 5. kihívás (call out) után került be a top 3-ba, és mivel 48!! éves (így lett bajnok) a győzelmi beszédében bejelentette a visszavonulását. 48 évesen Olympiát nyerni mégha az 212-es is, az parádés teljesítmény.

A 2. helyen Derek Lunsford végzett szintén egy szuper formával. Nála bizonyos pózoknál úgy tűnt, mintha picit fedett lenne, de lehet ez csak a fények káprázata volt a színpadon! Vákumja még mindig embertelen. Megy neki is a gratuláció.

A 3. helyen Shaun Clarida zárt, és ez hatalmas ugrás a tavalyi 7. helyhez képest.

Ami számunkra nagy csalódás az az, hogy Kökény Béla még az első 10.-be se jutott be, pedig csontszáraz, maximumra kondícionált formával lépet fel a színapra, nem lehetett belekötni az fix. Ettől függetlenül ezúton és gratulálunk Neki és reméljük, hogy jövőre előkelőbb helyen fog végezni.

Mr. Olympia 2019 Men’s 212 eredménye

1. Kamal Elgargni, $50,000

2. Derek Lunsford, $20,000

3. Shaun Clarida, $10,000

4. John Jewett, $6,000

5. Ahmad Ashkanani, $4,000

Az Openes srácoknál az első kihívás már lezajlott és hamarosan ott is mindenképpen új bajnokot avatunk!