HOZZÁVALÓK:
(2 főre)
- 1 ek. kókuszolaj
- 2 tk. méz
- ½ csésze zabpehely
- ½ csésze mandula vagy pekándió
- 2 ek. nyers pepita tökmag
- ½ tk. őrölt fahéj
- só
- 2 ek. aszalt gyümölcsök (erdei gyümölcs keverék)
- 2 csésze natúr, zsírszegény görögjoghurt
ELKÉSZÍTÉS:
- Egy serpenyőben melegítve olvaszd fel az olajat és a mézet. Öntsd bele a zabpelyhet, mandulát, tökmagot, fahéjat és egy csipet sót, és folyamatosan kevergetve, nagyjából 5 perc alatt pirítsd meg a magkeveréket. Keverd bele a gyümölcsöket, és ha kész terítsd szét lehűlni egy sütőlapon.
- Oszd szét a joghurtot a tálkákban és szórd rá a gyümölcsös magkeveréket.
TIPP:
Ha gluténmentesen étkezel, akkor csinálhatod gluténmentes zabból, vagy tápláló quiona- pehelyből.
- KALÓRIA: 465
- FEHÉRJE: 29g
- SZÉNHIDRÁT: 44g
- ZSÍR: 21g