HOZZÁVALÓK:

(2 főre)

  • 1 ek. kókuszolaj
  • 2 tk. méz
  • ½ csésze zabpehely
  • ½ csésze mandula vagy pekándió
  • 2 ek. nyers pepita tökmag
  • ½ tk. őrölt fahéj
  • 2 ek. aszalt gyümölcsök (erdei gyümölcs keverék)
  • 2 csésze natúr, zsírszegény görögjoghurt

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Egy serpenyőben melegítve olvaszd fel az olajat és a mézet. Öntsd bele a zabpelyhet, mandulát, tökmagot, fahéjat és egy csipet sót, és folyamatosan kevergetve, nagyjából 5 perc alatt pirítsd meg a magkeveréket. Keverd bele a gyümölcsöket, és ha kész terítsd szét lehűlni egy sütőlapon.
  2. Oszd szét a joghurtot a tálkákban és szórd rá a gyümölcsös magkeveréket.


TIPP:

Ha gluténmentesen étkezel, akkor csinálhatod gluténmentes zabból, vagy tápláló quiona- pehelyből.

  • KALÓRIA: 465
  • FEHÉRJE:  29g
  • SZÉNHIDRÁT: 44g
  • ZSÍR: 21g