Ez év novemberében kiderült, hogy a 4x Arnold Classic bajnok testépítő legendának, a szimmetria bajnokának, Flex Wheelernek részleges láb amputációra van szüksége, mert komplikációk léptek fel jobb lábának keringésében. Az egész fitnesz és testépítő világ támogatását fejezte ki, és mindenki szurkolt, hogy sikeres legyen a műtét, köztük Arnold Schwarzenegger, és nagy „riválisa” Ronnie Coleman is.

(lábamputációja után)

Szerencsére a műtét sikerrel zárult, és Flex bár megtörve, de ráléphetett a rehabilitáció rögös útjára, és mostanra már ott tart, hogy visszatért a második otthonába, a jó öreg konditerembe, hogy ismét kezelésbe vegye a vasakat, és ráadásul ez már nem az első alkalom. Nyilván ezt egy elég kemény lelki megpróbáltatás előzte meg Wheeler részéről, ami természetesen tökéletesen érthető volt, és már a műtét előtt tudta valahol, hogy el fogja veszíteni a lába egy részét. Ennek ellenére mindent megtesz, hogy mentálisan pozitívan tudja fogadni a megpróbáltatásokat, és az, hogy visszatért az edzéshez tökéletesen hozzásegíti ehhez. Az első terem látogatása, ami kb. 2 hete történt december 6-án (ahol Dragons Gym-ben tette tiszteletét) inkább szólt arról, hogy felkészítse magát lábprotézisére, mintsem tényleges edzésről.

(az utolsó versenye után a 2017-es Olympián)

Most viszont közzétett egy videót instagram (videóért katt) profilján, ahol már ténylegesen edzett (a Las Vegas-i Kilo Vegasban) és erősíti fizikumát, mivel az utóbbi időben eléggé legyengült. Egyenlőre mankót és kerekesszéket használ, de ismerve Flexet amint megérkezik a protézise, magasabb fokozatba kapcsol. Mi el tudnánk képzelni ’para’ nagykövetként is akár az Arnold Classic-on, vagy az Olympián is!

(újra edzésben)

Gyors felépülést és jó egészséget kívánunk Flex!