Sajnos a hagyományos felhúzás nem megfelelően végezve komoly sérülési faktort rejt magában. Viszont van számodra egy hasznos tippünk, amivel leveheted a felesleges terhet derekadról felhúzás közben.

HOGYAN CSINÁLD?

1. Helyezed a rúd végét landmine adapterbe, vagy támaszd be a sarokba, (egy korábbi cikkünkben már írtunk a „landmine” nyomásról vállnál) fontos, hogy Te is kényelmesen tudd végrehajtani a gyakorlatot. A rúd másik végét pakold meg a szükséges mennyiségű súllyal, esetleg próbálkozhatsz T-rudas evezővel is amennyiben a rögzítése megfelelő.

2. Vegyél fel váll szélességű terpeszt, told hátra a csípődet, majd hajlítsd be a térded és hajolj le a rúdig (hasonlóan a sima felhúzásnál felvett pozícióhoz). Fond össze az ujjaidat és alulról fogd meg a rúd végét. Nagyon fontos, hogy a hátad egyenes maradjon!

3. Vegyél mély levegőt, majd egy kicsit kifelé fordított lábfejjel szilárdan „letalpalva” állj fel a súllyal úgy, hogy magad előtt tartod a rúd végét.

MIÉRT JÓ?

A letámasztott rúd útja hozzájárul ahhoz, hogy egyenesebben tudd tartani a gerincedet, így kevésbé teszed ki magad a klasszikus felhúzásnál előforduló sérüléseknek. Továbbá segít Neked abban is, hogy megtanuld helyesen pozícionálni a csípődet a derekad megtörése helyett, ami azért jó, mert ezáltal elsajátíthatod a magabiztosabb, szabályos felhúzási technikát, ami elég jól fog jönni a normál változatnál is.


rövid bemutató, hogyan csináld a gyakorlatot