Sir Sean Connery minden idők egyik, ha nem a legjobb James Bond-ja sajnos 90 éves korában elhunyt. A gyönyörű kort megért színészt legtöbben a mozivászonról ismerik, pedig fiatalon bizony testépítőként is bontogatta szárnyait és valljuk be, a Golden érában kiváló fizikumot tett le az asztalra.

Sir Sean 18 éves korában kóstolt bele a testépítés rejtelmeibe, 1951-től pedig kőkemény felkészülésbe kezdett a britt hadsereg volt tornatanárával az akkori Mr. Univerzum versenyre. A források szerint Connery 3. helyen végzett az 1953-mas versenyen a Junior kategoriában.

Nem sokkal később felhagyott a testépítéssel, mivel azt vette észre, hogy az amerikaiak folyamatosan maguk mögé utasítják izomtömegükkel. Connery inkább volt egy Steve Reeves alkat, és részt vett egyéb atletikus jellegű sporttevékenységekben, amik kihatással voltak az izomtömegére.

Rövid testépítő pályafutása ellenére meg kell hagyni, hogy egy rendkívül szálkás és esztétikus fizikummal rendelkezett a legendás, Oscar díjas színész. Nyugodj békében Sir Sean Connery.