Véget ért az Arnold Classic hétvége és meg kell hagyni, voltak meglepő eredmények, méghozzá nem is kicsik! Ez a cikk most nem a hosszú-hosszú boncolgatásról fog szólni, hanem szimplán arról viszonylag röviden, hogy Mi mit gondoltunk a második legrangosabb versenyről és annak helyezettjeiről.


Az első 6 helyezet

Kezdjük mindjárt a legnagyobb népszerűségnek örvendő kategóriával az Open Bodybuilding-el:

1. Brandon Curry $ 130,000
2. William Bonac $ 75,000
3. Luke Sandoe $30,000
4. Cedric McMillan $ 50,000
5. Roelly Winklaar $ 15,000
6. Steve Kuclo $ 10,000


A sejtésünk beigazolódott, ugyanis majdnem bejött a Curry, Bonac, Winklaar, McMillan négyes fogat, de Luke Sandoe jött, látott és befúrta magát a 3. helyre. Hogy mi a véleményünk erről? Nos, a gratulációnk és a pacsink megy neki is, viszont valahogy az Ő fizikuma kevésbé jobb, sőőőt semennyire sem jobb mint Cedric-é, ez holtbiztos! Azt viszont bizton állíthatjuk, hogy véleményünk szerint Luke az idei Arnoldnon hozta élete legjobb formáját és sikerült perfekt módon beszáradnia, aminek hála definiáltságára nem lehetett panasz. Cedric az egyik nagy kedvencünk és nálunk fej-fej mellett győzött mind a két builder.


Cedric McMillan vs. Luke Sandoe

William Bonac idén nem tudta megismételni a tavalyi sikerét, mert Brandon Curry élete formájával letarolta az Arnoldot! Erre nem tudunk más szót használni, egyszerűen tarolt. Ő az a testépítő, aki az elmúlt pár évben robbanásszerű javulást tudott mutatni fizikumában évről évre! Brutális bicepszekkel, háttal, mellekkel rendelkezik, és amin szerintünk egyedül egy picit még lehetne faragni az a középszekció és a lábai. Amennyiben ezeken javít, akkor idén a címvédő Shawn Rhoden-nek nehéz dolga lesz az Olympián annyi biztos. Minden esetre Bonac hozta a tavalyi száraz, telt formáját, csak szimplán ki kell mondanunk, Curry jobb volt és kész!


Curry vs. Bonac

A Show nagy meglepetése és egyben csalódása is, az nem más, mint Roelly „The Beast” Winklaar! Meglepetés azért, mert 1 hét alatt olyan szinten beszáradt az akkori „csutka vizes” formájához képest, hogy nagybetűs döbbenet. Másrészt, viszont ami tény az tény, Roelly testének pihenésre lenne végre szüksége és nem mellesleg a megszerzett tömeget megfaragni annyira, amennyire csak tudja és nem újabb és újabb kilókat magára aggatni.


Roelly Winklaar

Az alapdíjazásokon és helyezéseken kívül voltak még egyéb díjak is, íme:

Arnold Classic Most Muscular (legizmosabb póz) győztes:

  • William Bonac, $10,000

Ed Corney Best Poser díj győztes:

  • Joshua Lenartowicz, $10,000

Bonac úr tényleg elképesztően néz ki a legizmosabb pózban, viszont azt nem értjük Josh miért kapta az Ed Corney féle legjobb pózoló díjat (Ed köztudottan legendás pózolási technikájáról volt híres), amikor bár jól fogta a pózokat, de bőven vannak nála szebben és jobban pózoló testépítők akár az idei Arnoldon is!

A Classic Physique kategóriában a helyezések a következőként alakultak:

1. George Peterson $ 5000
2. Steve Laureus $ 2000
3. Courage Opara $ 1500
4. Keone Pearson $ 1000
5. Khaled Chikhaoui $ 1000
6. Rickey Moten $ 500Classic Physique mezőny

Idén is Courage Opara végzett a harmadik helyen, a második és első helyért Steve Laureus és George Peterson mérkőzött meg. Szerintünk inkább Laures bír klasszikusabb vonalakkal, mintsem Peterson, de az tény és való, hogy kidolgozottságban és méretben Peterson vitte a prímet. Az viszont fix, ha Laureus meg tudná tartani ezeket a klasszikus arányait nagyobb méretben, akkor nem lenne kétséges az első hely.


George Peterson

MEN'S PHYSIQUE helyezések:

1. Andre Ferguson $ 5,000
2. Raymont Edmonds  $ 2,000
3. Kyron Holden $ 1,500
4. Logan Franklin $ 1,000
5. George Brown $ 1,000
6. Sadik Hadzovic $ 500Andre Ferguson

Idén ahogyan tavaly is Andre Ferguson álhatott a Men’s physique kategória dobogójának legfelső fokára. A közönség kedvenc, fitness modell Sadik Hadzovic formája csak a 6. helyre volt elegendő.

Arnold Classic 2019 Figure International helyezések:

  • 1. Cydney Gillon
  • 2. Nadia Wyatt
  • 3. Jessica Reyes Padilla
  • 4. Natalia Soltero
  • 5. Bojana Vasiljevic
  • 6. Sandra Grajales


Cydney Gillon

Összességében el lehet mondani, hogy az idei Arnold Classic bőven tartogatott meglepetéseket és azért csalódásokat is egyaránt. Ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni az Brandon Curry első helyezése, Luke Sandoe meglepő harmadik helye a dobogón és az erősember kategóriában Hafthor Bjornsson emberfeletti teljesítménye, amivel újabb világcsúcsot döntött és ezzel zsebre rakta idén is az első helyezést.


Hafthor Bjornsson

Videók a 2019-es Arnold Classic-ról

Az első Callout


Cedric McMillan örült pózolása

Egy hosszabb videó az egyedi pózolásokról

Curry Vs. Bonac

Brandon Curry győztes pózolása

Classic Physique előzsűrizés

Classic Physique eredményhirdetés

Hafthor Björnsson 474kg-os felhúzása