MI EZ?

Nos, a köredzéseket sokan szeretik intenzitásuk miatt, föleg ha nem 2-3 kört vezényelnek le! Ebben a 15 perces pörgős edzésben négy atletikus és robbanékony mozdulatsort (gyakorlatot) kell végezned 15 percig pihenő nélkül! És itt a kulcsa ennek az állati pörgésnek, a pihenő megvonása. Értelemszerűen ezért „csak” 15 perces ez a mini köredzés. Na de lássuk milyen gyakorlatokból tevődik össze, és miért éppen ezekből.


(Tapsos fekvőtámasz)

Tapsos fekvőtámasz (igen igen ezzel sokszor szédítettük már a haverokat, de igenis működik), távolugrás, „kick through” azaz a deszkapózból való kirúgás törzsfordítással, és végül pedig egy intenzív, 30mp-es hegymászó gyakorlat pörgeti fel az itt már amúgy sem éppen gyenge pulzusodat.


(Távolugrás)

Rátérve a gyakorlatokra, a tapsos fekvőtámasz és a távolugrás azért hasznos mozdulatsor (gyakorlat), mert felváltva építi az alsó és felsőtested gyors összehúzódású izomrostjait. A „Kick Trough” nagyon hasznos, mivel törzsed stabilitását fejleszted vele (ez pl jól jöhet küzdősportot űzőknek), és ahogyan már említést érdemeld a hegymászó kiváló aerob állóképesség növelő gyakorlat.


(kick through)

Kick through a gyakorlatban

Hegymászó a gyakorlatban

MIÉRT MŰKÖDIK?

Ezekkel a saját testsúlyos, természetes, de annál ritkábban használt gyakorlatokkal az egész tested minden vázizmát aktiválod. 15 perc alatt ez az intenzív köredzés számottevő mértékben fogja kondicionálni és erősíteni a testedet, javítva az izomegyensúlyt is!

AZ EDZÉS
Végezz minél több kört az alábbi gyakorlatokból 15 perc alatt!
GYAKORLAT ISMÉTLÉS
Tapsos fekvőtámasz  10
Távolugrás 5
Kick-through 10/láb
Hegymászó 30mp

 

 Illetve végezetül ajánlanánk pár hasznos táplálékkiegészítőt is, ami garantáltan extra löketet fog adni Neked céljaid elérésében!
Olimp Sport AAKG Extreme 1250 Mega Caps (120 kapszula) (Arginin Alfa Ketoglutarátot tartalmazó, edzés előtti kiegészítő)
Universal Animal Pump (30 csomag) (extra erős edzés előtti, komplex kiegészítő)
Nutrex Lipo 6 Black Intense Ultra Concentrate EU (60 Kapszula) (extra erős zsírégető készítmény)
Gaspari Nutrition PlasmaJet 90 Kapszula (extra erős edzés előtti pörgető)